Läste Aftonbladet...

Läs den länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6757443.ab 

Regeringen har tänkt göra ny lag ska hindra att tobak säljs till mindreåriga... Jag har svårt att förstå.. För det är förbjudet att köpa cigaretter förrän dom har fyllt 18 år.. MEN ungdomar under 18 år FÅR att röka... Jag har frågat Socialtjänstens handläggaren om det stämmer så där dom sa tyvärr att ungdomar FÅR röka fast dom FÅR INTE köpa.. Låter konstigt????

Eftersom polisen eller likadana har inte stoppat de att dom är för ung att röka utan låta dom vara... Jag tycker regeringen ska ändra lag att ungdomar under 18 år FÅR INTE röka då blir det rätt moral.

Jag tror de flesta butiker har sagt nej till de ungdomar. Det finns ju folk som köper åt ungdomar, har regeringen tänkt på det. Det tror jag inte..

Jag kom på en sak. Ni kanske har sett den EU moped körkort som man kan åka både eu moped och EPA den har jag sett o det ser ut som en vanlig körkort. Jag läste VK för ett tag sen att en butik har upptäckt eftersom en ungdom som var 15 år gammal o ville köpa cigg o visade "körkortet" då tyckte hon att han såg för ung ut så dubbelkollade hon o upptäckte att han var bara 15 år så sa hon NEJ.. Hon tyckte det är inte konstigt att många ungdomar utnyttjade att skaffa sånt där för att få kunna köpa cigg och folköl.

Det finns konstigt regler o lag... Hmmm.. Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Ja det dyker alltid konstigt system, irriterade..

Men ibland måste bara accepterar men där med vårdcentral kan jag inte accepterar..

Ha en toppen dag..

2010-03-11 @ 23:33:40
URL: http://lillapia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0