Julbilder

Jag vill bjuda några julbilderna som jag har tagit hemma hos min mamma.

   


Vi har haft jättemysig jul hos min mamma. Jag  o Josef åkte dit den 20 Dec vi har bakat massor det var lussekatter, pepparkakor, vanlig bulle, havrekakor, anisbröd, m.m.
Har också gjort franska kola och knäck.

Junichi o Jakob kom senare eftersom Jakob har jobbat i 2 dagar han blev glad att dom ringde honom o frågade om han kunde jobba extra.

Julafton har vi haft mysig vi såg på Kalle Anka, delat ut julklappar, spelat spel.

I fredags åkte Jakob hem till Umeå för han skulle jobba extra som dom har frågat han tackade ja. Han vill tjäna pengar.
Jag, Junichi o Josef åkte till Skellefteå o kollade på rea det var ingen speciellt. Vi åkte förbi till ett par döv o ringde på dörren det var U som öppnade hon blev glad att vi kom, vi var där en liten stund sedan for vi hem till min mamma igen.

Vi kom hem i dag. 
 
                                                                                                                                           
Borta bra men hemma bäst..............

SNÖÖÖÖÖÖ

 

Det har snöat mycket, det snöar fortfarande.. Jag har skottat det känns härligt så måste man skotta lite ofta då slipper man skotta för tungt.

Jag ska till dövförening i kväll som ska ha föreläsning det är Göran Skytte som ska komma det ska bli intressant han har skrivit en bok om hans morfarsfar tror jag någoting som var döv o gick på Manilla, det var intressant bok som jag har läst.


Jag ser att det gick inte länka som det blev lite konstigt därinne så får jag kopiera o klistra vad boken handlade om..


Brev från tystnaden

Huvudpersonen i denna bok heter Carl Julius Dalmer. Han är min mors morfar, min mormors far. Han föddes 1841. Vid tidig ålder blev han döv. Därmed kunde han inte heller lära sig tala. Med den tidens terminologi var han dövstum. Som dövstum vid mitten av 1800-talet tillhörde han en av de svagaste grupperna i den tidens samhälle. Många döva, kanske de flesta, levde vid denna tid i fattigdom, isolering, analfabetism, okunnighet.

Men Julius fick ett annat öde. Han var en av de första döva som fick lära sig läsa och skriva. En av de första döva som fick en yrkesutbildning. En av de första döva som blev lärare för andra döva. Han var en av de första döva som blev egen företagare.

Boken rör sig på flera olika plan; personlig biografi, kulturhistoria, dövas historia, i någon mån lingvistik. Jag väljer medvetet metod för berättandet. Jag gör inte Julius liv till en roman, en fiktion. Ej heller skriver jag akademiskt och vetenskapligt. Jag skriver dokumentärt och journalistiskt.
     


RSS 2.0