Allhelgonahelg

Det är så snart allhelgonahelg tiden går så fort, jag tyckte det var alldeles nyss som vi tände på min pappas grav.
Jag bjuder några bilderna som jag tagits i fjol. I år kunde vi inte dit eftersom jag ska jobba i helgen.

Denna bild var mina söner och min mamma.
 
 Mina söner.

Jag åkte till graven för att kolla om ljusen tänds fortfarande då träffade jag min farbror Georg han lever ännu idag o är 93 år gammal. Hans dotter kom hem från USA (bor egentligen i USA) o var hos honom denna dag som jag blev bjuden hem till dom o fikade.

Kristinaskolan, Härnösand


Nu är vi hemma från H-sand i fredags det var jättetrevlig vecka.  Skönt att vara hemma igen.

Jag tyckte Kristinaskolan har förändrats så mycket. Jag bjuder på några bilder. 

Ni ser den gamla bild på Kristinaskolan som jag hittade på nätet.

Jag lägger några bilderna.

Denna byggnad var för killarna förr tiden men nu var det bara vanlig klassrum.

Denna byggnad för för tjejerna förr tiden, det är vanlig klassrum nu. Men nere på bottenvåning är matsalen det är samma som jag gick förr. Ni ser vit "hus" den är ny den bottenvåning är biblioteket o uppe är personalrum.

Den är skola som jag gick det finns fortfarande samma. Men den fanns grus på marken som det har ändrats till trevlig gräsmattan och lekplats det fanns inte när jag gick där. Fanns lekplats på annan plats vid skola.

Detta hus är Rektornsvilla som vi fick bo där hela vecka. Det var vår gamla rektor o hans familj fick bo där under tiden när han var rektorn då. Nu får rektorn bo annan ställe o betala själv hyran eller hus.

Den gamla elev på Kristinaskolan.
 

Josef m.m.


Ni som har läst min blogg o har säkert undrat hur det har gått för Josef om han ska ha glasögon eller inte.

I går var jag o Josef till optiker så stämde det att han bör ha glasögon som dom skulle rekommendera eftersom Josef brukade ha huvudvärk ibland då blir det skönt att ha glasögon.
Vi lånade några brillor hem det var så svårt att välja.
Idag ska jag lämna dom brillor som Josef har bestämt att ta dom 2. Vi får gratis den andra brillor det är ju bra att ha reserv. Dom är samma typ brillor men olika färg en är mörgrå och en är brun.

Det känns tomt när Nilla for det var jättemysigt att ha henne här som vi var ute mycket som jag slapp gå ensam i långpromenad så hade jag sällskap med henne. Det var tur med väder också men en kväll regnade det så gick vi ganska långt ändå som jag hade regnkläder på mig det var pi en skön promenad.

Min mamma har haft trevligt i Sundsvall men det var jobbigt att se sin brorsan som bor på ett hem o han trivs inte o vill bo hemma men hans fru orkar inte sköta honom för han väger ca 130 kg o är lång. Så fick han bo på hemmet i 3 veckor o bo hemma i 2 veckor men hon vill ändra som hon kan ha honom en vecka o sedan till hemmet 2 veckor o sen 1 vecka hemma så orkar hon mer. Så får hon se hur det blir eftersom dom på hemmet sa att det blir lite problem eftersom när han åker hem så kom annan patient o bor där i hans "rum" men hennes kurator ska hjälpa henne att lösa problem.

Han sitter i rullstolen. Är klart i huvudet men jobbig som han pratade mycket på annat håll m.m.

Vi får se vad de ska hända för honom sedan. Jag tycker hans barn ska hjälpa till också eftersom den frun är andra fru eftersom hans första fru dog av ALS.

I dag torsdag.

Jag har inte hunnit skriva blogg på några dagar eftersom jag blev fast i att skriva upp i Holgers släktforskningsprogram som jag hittade min morfars sida som blev inte färdig för det blev mycket namn där det var skoj.

I måndags skickade jag epost till Josefs skolsköterskan o bad henne att han ska ha synkontroll så fick han komma till henne på samma dag.

Jag fick svar från henne att han ser dålig på höger öga än vänster öga så rekommenderade hon att han ska till optiker o få ordentligt undersökning om han bör ha en glasögon.

Hur jag märkte det jo när jag o barnen var på karateträningen så blev Josef färdig så satt vi o väntade tills Adam blir klar så sa han till mig att jag kan inte se Adams ansikte det är suddigt på honom.
Så sa jag till honom bäst jag frågar skolsköterskan att få träffa dig o ta synkontroll. Han nikade.
Vi får se vad dom på optiker säger vi ska dit nästa vecka. Brillor är ju dyra.


Umeå gamla fängelseIdag var vi från dövföreningen på besök hos gamla fängelse. Det var intressant, men det var tråkigt att Johan som inte kan komma o informerade om gamla fängelse för han vet mycket om detta.

Det finns 2 våningar med 23 cell. Den byggdes 1861 o flyttade till nyare fängelse 1981 som dom har byggt en ny fängelse då.

Det fanns också tingsrätt som blev snabb att få komma in till fängelse direkt.
Fängelse tillhörde inte de som var grovt kriminella, bara t.ex om någon har varit otrogen så fick dom straff o få fängelse där. Grova kriminella var till söderut som dom skickade till.

Nuvarande har dom hotell som dom får gemensamma wc och dusch. Efteråt gick vi till Café som ligger bredvid den var f.d domstol. Verkligen mysig café så tog jag latte den var gott.
Vi pratade o pratade o var nöjda då började vi gå hem.

Länk : www.http://sv.wikipedia.org/wiki/Ume%C3%A5_gamla_f%C3%A4ngelse

RSS 2.0