Star Wars, Ö-vik

Idag har jag och Josef varit till Örnsköldsvik och var på Star Wars utställning det var verkligen roligt och intressant.


Här är bild som ni ser stor affischen.Den som har varit med hela serien. Mannen som spelade skulle komma till Ö-vik i dag så visste dom inte vilken tid han kommer. Synd vi inte hann få se honom i verkligen för vi orkade inte stanna kvar längre till.Ni kanske har sett den filmen den "tjocke" figuren. Dom har 4 olika förslag vilken av dom skulle vara med så valde dom den "tjocke" figuren.Den Yoda, Ni såg den gamla från 1977 Star Wars han var gammal o gick långsamt så använde en man som gick med Yoda i "axeln" och styrde hans rörelse. Nyarare Star Wars använde dom animation från datorn som han kan hoppa, sparka m.m.Den bild som publiker sitter så har dom ställt in tops i stället med olika färg ojoj mycket arbete. Då rörde tops sig när dom filmar. Ni såg på t.ex OS studio som det syns inte människor ansikte.
Pi intressant..Jag sa till Josef att gå till dom som jag kan ta kort på, han sa nej orkar inte så såg dom honom när han tecknade till mig så gick dom fram till honom o tog honom. hihi. Visst blev kortet bra?

Vi var där ca 4 timmar så blev vi hungriga så åkte vi till Sibylla o åt Kebab det var så gott.
Efteråt åkte vi hem direkt hem.

Begravning

Idag vaknade jag  tidigt på morgonen för att jag skulle till stan o mötte de andra döva personer som vi ska på dövpräst Karins begravning i Bredbyn som ligger utanför Örnsköldsvik.
Bussen hämtade oss kl 10.00 vi var ganska många, vi började prata o pratade hela vägen så tiden gick så fort så kom vi fram.
Vi gick in till kyrkan o mötte några döva som kom från Härnösand och Lycksele. Vi såg en kistan som var så ovanligt.
Den var av trä med gråfärg i. Jättefin kista. Då kom det många folk in i kyrkan så blev det fullt i kyrkan vi var ca 20 döva som var med.
Det tog ca en timme. Efteråt gick vi till minnestunden. Många höll tal om henne. Vi skulle hem så träffade jag 2 personer som har gått samma klass som min bror i Lövånger. Kul! För dom var vänner till dövprästen Karin eftersom hon o hennes man bor i Lövånger också.

Vi gick därifrån o pratade vi tyckte det var jättefin och annorlunda begravning. Vi åkte hem med bussen vi pratade om kistan så fick vi veta att det var hennes man Michael som har gjort kistan själv för han är så duktig med kniv o snickare.
Oj det var starkt av honom att göra så där.
Jag ska aldrig glömma dig, Karin. Vila i frid!

Jag kom hem ca 20.00 o pratade min man om begravningen. Efteråt ringde jag till min mamma o berättade om begravningen också eftersom hon känner Karin eftersom min mamma bor också i Lövånger.

Min mamma berättade om min brorsdotter som är i Japan hon ringde o sade att de familjen som hon bor hos är jättetrevliga o snälla dom har 2 flickor. Roligt att höra men hon saknar sina mamma o pappa i Sverige.

Örnsköldsvik

Vi var till Örnsköldsvik på familjeläger i Augusti innan skolstarten.. Det var jättetrevligt och intensiv helg. Vi har gjort mycket.


Det var fin utsikt där på berget i Örnsköldsvik som backhoppning fanns då.Vi åkte med linbana ojoj mycket härligt o roligt det var mest spännande åka nedför än uppåt.Ja det är min gubbe o vår yngsta son.Vi var till strutsfarm utanför Ö-vik.Söta strutsungar. Dom var 1 1/2 veckor gammal.Matade struts. Det kan hända att den bits hårt.Det var jättetrevlig resa. Vi var mkt nöjda det var tur att det var bra väder denna helg.


Välkommen till min nya blogg!

Jag är ny här så ville jag testa om jag ska trivas här eftersom jag har annan blogg det är www.nogg.se/jaadjo. Jag tyckte där är mkt bra som det finns gästboken, debatt osv osv. .Men här finns inte men ville testa ändå.

Jag kan ingenting om header och har inte psp ännu så får jag se om jag KAN fixa en vacker dag.. Eller be någon fixa åt mig. Hmm

                                            
                         

RSS 2.0