Bilden tog...när jag var ca 4 1/2 år gammal.. (Kvinnan bredvid mig är inte min mamma utan hon har en son som är hsk).

Vi var flera döva-hsk som red hästar i Lövånger som dom fick hälsa på oss som dom fick titta på våra bondgård som vi hade kor, grisar, katter o hund.

Vi åkte till hästställen som vi fick rida (ej våra hästar) utan det är någon som ägde den.

Den är som avskedsfest för vi flyttade till Härnösand. Jag gick på Wedenbergsskolan i Skellefteå som min mamma skjutsade mig dit 3 ggr i veckan som jag fick träffa andra barn.
Först har mina föräldrar tänkt att jag ska gå på hörselklass i Skellefteå när jag börjar skolan men dom fick avslag med skolskjuts utan kommunen ville jag ska bo hos fosterhem. Mina föräldrar tackade nej. (tack o lov att jag fick gå på dövskola i stället).

Mina föräldrar började söka olika städar där fanns dövskola först tittade dom i Örebro men dom tyckte folk där var så otrevliga. Nästa var i Stockholm vi tittade på Manillaskolan o tyckte den verkar en bra skola, det fanns ett jobb för min pappa. Dom funderade på Härnösand först om det finns jobb där om det inte fanns jobb då blir det Manillaskolan.

Vi var till H-sand då fanns det jobb för min pappa då valde dom Kristinaskolan. Men vi flyttade dit sommaren 1969 så fick jag gå på förskola Rosenbacksallen för döva-hörselskadade.

Jag började på Kristinaskolan 1971.


GULD igen...


Bilden tog av Aftonbladet..

STOR GRATTIS till Skidor herrar att ni har fått GULD..
Det var rätt spännande att se som jag var hos en kompis. Ojojojojoj.

Jag blev förvånad att Norge hann att få silver.

GRATTIS igen....


GRATTIS Jakob.....

Vi vill gratta Jakob att han fick ett jobb. Vi är jätteglada för din skull..

Kram till dig Jakob o vi älskar dig.....


Japan

Det är mkt folk på tunnelbana speciellt på morgonen och på eftermiddagen. Vi har varit i Japan vi brukar undvika vissa tiderna för vi vill inte bli klämma...

TittaDet är intressant att se hur Japanska skola ser ut... Titta själv...

Det räcker nog att visa...Jag är sugen på att åka dit igen har varit dit sist 2001 det var rätt länge sen men gubben o barnen var dit sist 2005.


NillaJag tänkte skriva om Nilla... Hon bor hos oss nu som vi har övertagits min mammas hund.
Det är rätt mysig att ha henne här. Hon är snart 8 år till sommar och är en Bordercollie/Engelsk springer spaniel, är jättesnäll, älskar träffa nya folk, skäller aldrig, älskar mat, ville alltid bli klappad.
Hon bryr sig inte om när andra hundar skällde på henne hon bara gick i väg.

Min mamma har blivit äldre o äldre så ville hon inte bo ensam på landet så ska hon flytta in i seniorslägenhet så får man inte ha husdjur där så tänkte hon avlivas henne så sa jag nej, vi tar henne för hon är ju pigg o frisk varför avlivas???

Hon trivs jättebra här o har gått ner lite i vikt eftersom hon var övervikt inte konstigt hon bodde på landet o fick för LITE motion.. Här fick hon mycket motion som vi gick mycket så hon var dålig kondition från början men nu blev hon mkt bättre kondition o tycker kul ta promenad, var alltid glad att vara ute.

Hon AVSKYR regn, när hon har kissat så vill hon alltid vända o gå hem direkt. När vi hade snöstorm så trodde jag hon skulle vända hem men nix hon var jätteglad o ville hellre vara ute, jag sa näää jag ville inte då lydde hon att följa mig hem hihihihi..

Vi har en dvärgvädur Zelda dom är kompisar så brukar Nilla sitta/ligga vid buren dom "pratar" med varandra o nosar med varandra.. Sött..
Hear and nowIgår såg jag den dokumentären om de paret som har opererat Cochlea-implantat (CI).

Pauls föräldrar fick veta att han är döv så fick dom veta det fanns skola som använder bara oralmetod så började han där. När han kom hem första gången så sa han "tumme" dom blev så glada att han kunde prata.

Dom är födda döva, har gått på dövskolan men dom fick sträng oralmetod på skolan, dom är verkligen duktiga på att prata. Dom brukar prata med varandra men använder teckenspråk ibland. Jag tror inte deras barn kan teckenspråk. Jag vet inte om dom tycker det är pinsamt att använda teckenspråk eftersom jag såg dom har tolk emd sig hos läkarbesök men visade inte tolken.

En dag vill dom operera CI. Kvinnan opererade först en vecka efteråt den mannen opererade.

Dom har olika reaktionen på CI för mannen gick jättebra men kvinnan var värre svårt för hon tyckte det var svårt med ljud och har ofta huvudvärk så ville hon ta av apparaten ibland. Hon sa att hon ångrade inte att hon skaffade CI.

Jag lägger lite inlägg av Youtube men textat är ju på engelska.Jag tycker det var intressant program hur dom upplevde med CI. Jag tycker dom var modiga att göra så där.

Jag skulle ALDRIG göra det jag är nöjd att vara döv. Men ibland skulle det vara roligt att få höra mina barns röst ibland..

Har ni sett programmet? Vad tycker ni?


Har inte uppdaterat

på ett tag.. Jag har inte varit motivera på ett tag nu.. Jag har börjat gå på "kurs" via nätet av PSP det är steg 2 som jag har gjort steg 1 det var rätt roligt men just nu steg 2 känns jag mig så segt i en vecka som det ska vara sista dagen i går att skicka men har inte gjort ännu.

I natt sov jag så dålig o hade så ont i magen kanske har ätit något fel??? Imorse steg jag upp o gick ut med Nilla det kom snöööö. Näää det räcker nu jag blev så less.. Jag skjutsade Josef till skolan sen hem, fick gå o lägga mig igen för jag var så trött o mådde illa. Drack bara mjölk så kändes det bättre. Vaknade ca 11.00 det känns mycket bättre. Har ätit lite yoggi när jag vaknde. Sen lite nyponsoppa det var så gott. Ska äta lite snart för jagska till Tenton o träna det ska bli skönt att få komma ut ett tag.

Jag mår mycket bättre nu än i morse. Skönt!! För jag var rädd att det var magsjuka men det var inte. Tuuur.. Den är värsta sjukdom jag vet.

Tur jag är ledig i dag så hinner jag ta det lugnt i kväll, ska försöka koncentera mig med PSP o skicka till handledaren.


Kram till er alla!!!!!

RSS 2.0