Smart????Den bör jag testa....... Ni kan också göra det....


Nya frågor...

Hej de två som har också frågor.. :o)

ebba
Hallå Britt!
Jag jobbar i toalett branschen och undrar vilket toalettpapper använder och om du viker papperet eller skrynklar ihop det innan du torkar dig.?


Hej Ebba.

En rolig fråga du har :o).. Jaa vi brukar köpa den billigaste toapapper t.ex Willys toaback.. Jag viker papperet.. Skrynklar aldrig....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisa:
Hej Britt! Hur är det med dig? Jag har följt din blogg länge och besöker den varje dag. Du skriver så bra och inspirerande:) Du verkar vara så tuff och stark trots dina handikapp! Men till min fråga, vad tycker du om årets lets dance?


Hej Lisa:

Vad roligt att du brukar följa min blogg. Undrar vem du är. Jo jag mår bara fint, tack. Jaa det kan vara ganska tufft i samhället att vara döv t.ex finns inte bra hjälpmedel därute. Men jag klarar det mycket bra i allafall.

Årets let dance brukade jag se förut när den fanns textat (text-tv) men nu gör dom inte längre då slutade jag se. Tyvärr. Jag fick veta att dom gör inte när den är direktsändning jag tycker det är jättedumt..

Kram till er två....
   
   

Här är 2 frågor :o)

Hej Britt... ok, jag har länge undrat om det bara är du som är döv. Har resten av familjen bra hörsel? Bara tänkte på vår egen situation i familjen med 2 hsk föräldrar och 2 hörande barn.
Kram, Mariah

Hej Mariah:
Nej jag är inte ensam döv i familjen, min man är också döv. Mina pojkar är hörande för det finns inte ärftligt eftersom jag är döv sedan född eftersom min mamma hade röda hund (Rubella). Mina pojkar kan teckenspråk det är ju skönt.

Min man blev döv när han var mellan 2-3 år gammal han var född hörande.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Jo jag har en fråga♥
Hur kan du göra så fin header:)
kram kram♥

Hej Carolina:
Ja jag har Paint Shop Pro x2 (PSP) det är ett program som man kan göra vad som helst t.ex  header, jul kort, födelsedagskort, m.m.

Det är ganska svårt från början men måste träna mycket, jag har varit med kurs PSP steg 1 via internet. Det var jätteroligt och håller på steg 2. Jag skulle rekommendera vara med i den kursen. Ska kolla länk senare.


Frågestund???


Nostalgi

Jag lägger in några Nostalgi om ni minns så där barnprogrammet som barn?? Jag minns väldigt men synd det fanns inte textat då...


Lägger några filmer :O)


Kossan.se
Kossan.se

:o)


hihi


Idag

var det kallare -10 jag o Nilla gick runt det var rätt skönt men inte långt promenad... Nu ikväll är det -13 det är kallare nu än tidigare för jag kom hem nyss från jobbet.

Bjuder några bilder.

  Ja ni ser den första bild det är rolig som det är skugga på mig och Nilla :o). Nu börjar morder i midsomer.. Den ska jag inte missa det är sista delen sen blir det inte Barnaby längre utan dom ska göra nya personer. Det blir jättetråkigt att den John Nettles ska sluta. Jag gillar honom han är en riktig bra skådis..

 


Idag..

var jag ledig från jobbet det var såååå skönt då passade jag o Nilla på att ta en lång promenad vi gick i en timme i vackra vädret o var bara -2. Det var skönt vi blev slut när vi kom hem :o).


 hittade från Google. Ni ser den bilden..
Japp S E M L A.. Vi äter den första gången i år. MUMS.. Det var såååå GOTT..

Har ni ätit semla i år eller tjuvstartade ni före jul???

Kul filmklipp...


Roligt att se den...När jag var i H-sand med min son Josef så hittade jag och min gamla klasskompisen den bilden på Rektorsvillan (som vi bodde där då)..

Jag minns väl denna tavlan som hängde på elevhemmet då.


IdagMin pappa Erik skulle fyllt 82 år gammal idag men han finns inte hos oss längre.

När han gick bort då kändes det jättekonstigt att inte gratulera honom t.ex Farsdag, födelsedag.. Men nu blev jag van med det men tänker mycket på honom typ varje dag.

Jag saknar honom väldigt mycket.

Grattis Pappa!


Irriterad....

 


Hittade bilden hos Google.

Jag var ute med Nilla så fanns det många hundbajs på cykelvägar, jag blir så irriterad för det är inte vacker att se.
Jag undrar vad beror det på?? Tycker dom att det är dyr att köpa hundpåsar eller tycker dom det är äcklig att plocka??

Vad tror ni???

 


Vad är ADHD

Den bilden hittade jag hos Google, och den information fick jag broschyr av Janssen-Cilag AB.


Jag har tänkt skriva om ADHD om isåfall ni inte vet om vad det är för..

ADHD betyder Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller "hyperaktivitetssyndrom med uppmärksamhetsstärning" på svenska. ADHD är ett väl dokumenterat och studerat funktionshinder som drabbar mellan 3-5 % av barn i skolåldern.

Kärnsymtomen vid ADHD är:

* Uppmärksamhetssvårigheter
* Impulsivitet
* Överaktivitet

Enkelt uttryckt har barn med ADHD stora svårigheter att behålla uppmärksamheten och att kontrollra sina impulser. I de famijler där någon av föräldrar har ADHD är risken stor att något av barnen drabbas.
Det finns idag vetenskapliga belägg för att ADHD i viss mån är ärftligt.

Symtom: Ouppmärksamhet

1. Har svårt att fokusera uppmärksamheten på en uppgift.
2. Gör ofta slarvfel i skolarbetet.
3. Verkar inte lyssna på direkt tilltal.
4. Har svårt att följa givna instruktioner och misslyckas ofta med olika uppgifter.
5. Har svårt att organisera sina uppgifter och aktiviteter.
6. Är ovillig att utföra uppgifter som kräver mental uthållighet.
7. Distaheras lätt av saker i omgivningen.
8. Är ofta glämsk i dagliga livet.
9. Tappar ofta bort saker.

Symtom: Hyperaktivitet

1. Har ofta svårt att vara stilla med händer och fötter eller kan inte sitta still.
2. Lämnar ofta sin plats i klassrummet eller i andra situationer där personen förväntas sitta kvar på sin plats en längre stund.
3. Springer ofta omkring, klänger eller klättrar mer än vad som anses lämpligt för sitationen. Hos ungdomar och vuxna kan detta vara begränsat till en subjektiv känsla av rastlöshet.
4. har ofta svårt att leka eller utöva fritidsaktiviteter lugnt och stilla.
5. Verkar ofta vara "på språng" eller "gå på högvarv".
6. Pratar ofta överdrivet mycket.

Symtom: Impulsivitet

1. Kastar ofta ur sig svar på frågor innan frågeställaren pratat färdigt.
2. har ofta svårt att vänta på sin tur.
3. Avbryter eller inkräktar ofta på andra (t ex kastar sig in i andras samtal eller lekar).

Hur påverkar ADHD familjen?

Att leva med ADHD är framförallt påfrestande för barnet/tonåringen själv. Men att vara förälder till ett barn med ADHD kan även det vara svårt och krävande.

Problemen blir särskilt tydliga i kravsituationer. Många barn med ADHD reagerar snabbt med starka känslor vilket gör att de kanske svarar med ilska och protester då de upplever kraven frustrereande. Även små saker kan leda till utbrott och känsloladdade scener.

Det är viktigt att man som förälder förstår sitt barns sätt att fungera för att inte kontrollera sitt barns beteende med förbud, negativa kommenterar och hot om straff.

Utan förståelsen för hur ett barn med dessa svårigheter kan påverka sin omgivning finns det risk för att man tror att det är föräldrarna som orsakar de problem man iakttar.

Att vara syskon till ett barn med ADHD kan även det vara både svårt och krävande. Det innebär inte helt sällan att inte få lika mycket utrymme i familjen som man kanske har behov av, vilket kan leda till onfliktsituationer.

Vad kan jag göra som förälder?

Om man som förälder är orolig kan man vända sig till sin barnläkare, skolläkare eller till BUP "Barn och Ungdomspsykitrin". För utredningsteamet är det viktigt att få reda på så många detaljer som möjligt om hur barnet fungerar i skolan, med kompisar och hemma. Det är därför bra att prata med förskolan eller skola för att få reda på hur barnet fungerar i den miljön.

Om ni vill fråga om detta eller annat.. Kontakta gärna med mig här är min epostadress:  bijaadjo@live.se

I dag

är det första dagen för nya året.... det har snöat snöat snöat hela dagen. Ojoj mycket snö snart kan vi inte skotta mer var finns plats att lägga snön.

I dag har vi varit bara LAT eftersom det är skönt att vara hemma o lata.. Jag har tänkt skriva om ADHD sedan kansek i morgon eller ikväll när jag har lust så vet jag inte om alla vet om ADHD.

Jag ska ändra header för den är bara tillfälligt eftersom julbild är för gammalt som det är över nu med julen.
Jag har inte börjat än med header o vet inte vad jag ska sätta på, ska ta bara lugnt..

Hoppas 2010 blir ett bra år.....


RSS 2.0