I dag lördag..

vaknade jag tidigt o rastade Nilla.. Åt frukost. Jag åkte med kl 07.32 lokalbuss ner till församlingsgård o mötte 3 personer till. Vi väntade på en person till hon kom med bil.
Vi åkte bil till Skellefteå som vi var till kyrkvärskurs. Resan dit gick jättesnabb som jag o R pratade hela vägen o den andra person Å sov. Den tredje person U satt fram o tittade på vägen tillsammans med föraren C som U kollade kameror på vägen som U varnade C var den finns.

 hittade google.

Vi kom fram dit. Skönt framme.. Vi gick in, dom bjöd på smörgåsar o kaffe det var gott. Flera kom som bor i Skellefteå o några från Lycksele o några från Älvsbyn. Vi satt o pratade tills kursen började.

Det var intressant kurs men tiden rann så fort. När vi blev klara så gick vi till stan som dom bjöd på lunch. Jag valde röding planka med vitvinsås och potatismos (det ser ut som plankstek men fisk i stället). Ojoj den var jättegott jag glömde bort att ta kort på den. Typiskt. För vi bara babblade o babblade så glömde jag bort.
När vi åt klar sen gick vi tillbaka direkt till kyrkan.

Prästen började prata om nattvard m.m. och visade hur kyrkovärd ska göra. Några fick prova.

  de två bilder är av min mobil...

Det blev gudstjänst o de döva gästerna kom och vara med oss i gudstjänsten, efteråt blev det fika. Vi blev klara så for vi tillbaka till våra kära stad.. Dom skjutsade mig hem jag blev helt slut.

Sen blev jag sugen på godis så for jag o Josef till godishuset o köpte godis, sen hem.. Jag kollade melodifestivalen som det finns på teckenspråk via svt.se/play. Det var härligt att se men synd det finns inte en liten bild i hörnan som jag kan se som visade på tv.

   jag kopierade den av Print Scrn.

Det var skoj att se de på teckenspråk direktsändningen det var rätt länge sen jag såg direktsändning på teckenspråk. Jag blev slut i rumpan för det är jobbigt att se datan med en vanlig stol. Det vore härligt att se direktsäning på teckenspråk via vanlig tv så kan jag sitta i soffan o koppla av o äter godis :o)

Tack Tommy Fransson och Helena Wästborn som ni har gjort så där det var jätteunderbart.. Vi får se om dom gör det igen på melodifestivalen nu i Maj.. Hoppas det...

Har ni sett via svt.se/play den på teckenspråk??? Vad tycker ni??


Läste Aftonbladet...

Läs den länk: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6757443.ab 

Regeringen har tänkt göra ny lag ska hindra att tobak säljs till mindreåriga... Jag har svårt att förstå.. För det är förbjudet att köpa cigaretter förrän dom har fyllt 18 år.. MEN ungdomar under 18 år FÅR att röka... Jag har frågat Socialtjänstens handläggaren om det stämmer så där dom sa tyvärr att ungdomar FÅR röka fast dom FÅR INTE köpa.. Låter konstigt????

Eftersom polisen eller likadana har inte stoppat de att dom är för ung att röka utan låta dom vara... Jag tycker regeringen ska ändra lag att ungdomar under 18 år FÅR INTE röka då blir det rätt moral.

Jag tror de flesta butiker har sagt nej till de ungdomar. Det finns ju folk som köper åt ungdomar, har regeringen tänkt på det. Det tror jag inte..

Jag kom på en sak. Ni kanske har sett den EU moped körkort som man kan åka både eu moped och EPA den har jag sett o det ser ut som en vanlig körkort. Jag läste VK för ett tag sen att en butik har upptäckt eftersom en ungdom som var 15 år gammal o ville köpa cigg o visade "körkortet" då tyckte hon att han såg för ung ut så dubbelkollade hon o upptäckte att han var bara 15 år så sa hon NEJ.. Hon tyckte det är inte konstigt att många ungdomar utnyttjade att skaffa sånt där för att få kunna köpa cigg och folköl.

Det finns konstigt regler o lag... Hmmm.. Vad tycker ni?

Vååår är här..

Det känns vår här i dag.. Ojojoj det var SOL och varmt ca + 9 så har jag o Nilla tagit en lång promenad det var jätteskönt o avkopplad.. Men Nilla blev så blött när vi kom hem så fick jag torka på henne.. Hon verkar nöjd ut nu och hon sover det mesta nu hihi..

Bjuder några bilder.

    

Men vi har ganska mycket snö kvar i allafall så hoppas jag att det smälter snabbare nu.. Vill bli av dom. LESS..

Ha en skön dag!!!!!!!!


Klipp från Youtube


KaktusNi ser att den kommer blomma.. Hmmm det är andra gången nu vi har sådant 4 st hemma dom blev blomma i julas och nu igen. Vi får se om de andra kommer att få blommor eller inte.

Den fick jag av min moster Astrid den växte till stor kaktus så delade vi eftersom en del var gammalt som det var massor skott. Då blev dom jättefina.

Vad beror det på att det kommer blommor igen fast den är decemberkaktus.

Jag sa till min man kanske moster Astrid ville önska typ Glad påsk :o)

Visst är den fin....
 

 


Blandad...

Jag har precis överföra bilderna från mobil till datan... SOm jag har glömt det så passar jag på det..
Visar några bilder.

 den har jag köpt varsin till min gubbe o barnen på alla hjärtans dag. Visst är den gullig som jag kunde inte låta bil att köpa för jag tycker dom är så sött.. Kostade bara 20 kr...

 Den bilden tog vi familjefoto när mina föräldrar har varit gifta i 40 år visst är den fin bild???

  mycket snö hos min mamma som jag o Nilla var dit före alla hjärtans dag.. Mycket snö...

 Den bild var min pappa o hans halvsyskon o min farmor... Farmor fyllde år... jag tror hon fyllde 50 år.. Min pappa var yngsta som ni ser det.. En av syskon lever ännu.. En fattades min faster hon låg på sjukhuset pga TBC som hon var inte med i bilden.....


Intensiv....

hittade hos google..Det har varit intensiv dagarna här i veckan som jag var hos min mamma i 3 dagar må-ons jag och min bror..
Vi hjälpte min mamma att flytta till seniorslägenhet ojoj det var mycket att göra men det blev fin till slut.
Hon blev jättenöjd och hon trivs bra o hon känner många som bor i seniorslägenhet då blir det trygg för henne även för oss också..

Det har snöat mycket nu under dagarna suck vi blev sååå less så har vi skottat bort snö i taket i dag. Hoppas det är lugnt i morgon så får jag ta det lugnt. På lördag är vi bortbjudna på 50 årsfest det ska bli skoj..

Vår äldste son Jakob har fått jobb o han började i måndags han blev överlycklig eftersom många många har sökt detta jobb dom valde Jakob. Vilken tur :o) han blev så slut han sa det var ovan från början men nu har han börjat smälta in o lära känna alla lärarna och eleverna på skolan som han jobbar som assistent.. Han tyckte alla lärarna är trevliga o snälla det är skönt att höra..

Jag tänkte lägga bilderna mammas seniorslägenhet men det känns inte bra att lägga här eftersom den är privat som är hennes.. Det är synd att det finns inte enstake lösenordsskyddad för jag vill inte stänga alla blogg utan hellre enstake som jag har en annan blogg jag funderar om jag ska flytta dit  som finns enstake lösenord eller ...... Ehhh..... För jag trivs jättebra här hos blogg det är konstigt hos andra blogg som jag känner inte "hemma"... Få se framöver...

Ha en skön helg!!!!!!!!


RSS 2.0