I dag lördag..

vaknade jag tidigt o rastade Nilla.. Åt frukost. Jag åkte med kl 07.32 lokalbuss ner till församlingsgård o mötte 3 personer till. Vi väntade på en person till hon kom med bil.
Vi åkte bil till Skellefteå som vi var till kyrkvärskurs. Resan dit gick jättesnabb som jag o R pratade hela vägen o den andra person Å sov. Den tredje person U satt fram o tittade på vägen tillsammans med föraren C som U kollade kameror på vägen som U varnade C var den finns.

 hittade google.

Vi kom fram dit. Skönt framme.. Vi gick in, dom bjöd på smörgåsar o kaffe det var gott. Flera kom som bor i Skellefteå o några från Lycksele o några från Älvsbyn. Vi satt o pratade tills kursen började.

Det var intressant kurs men tiden rann så fort. När vi blev klara så gick vi till stan som dom bjöd på lunch. Jag valde röding planka med vitvinsås och potatismos (det ser ut som plankstek men fisk i stället). Ojoj den var jättegott jag glömde bort att ta kort på den. Typiskt. För vi bara babblade o babblade så glömde jag bort.
När vi åt klar sen gick vi tillbaka direkt till kyrkan.

Prästen började prata om nattvard m.m. och visade hur kyrkovärd ska göra. Några fick prova.

  de två bilder är av min mobil...

Det blev gudstjänst o de döva gästerna kom och vara med oss i gudstjänsten, efteråt blev det fika. Vi blev klara så for vi tillbaka till våra kära stad.. Dom skjutsade mig hem jag blev helt slut.

Sen blev jag sugen på godis så for jag o Josef till godishuset o köpte godis, sen hem.. Jag kollade melodifestivalen som det finns på teckenspråk via svt.se/play. Det var härligt att se men synd det finns inte en liten bild i hörnan som jag kan se som visade på tv.

   jag kopierade den av Print Scrn.

Det var skoj att se de på teckenspråk direktsändningen det var rätt länge sen jag såg direktsändning på teckenspråk. Jag blev slut i rumpan för det är jobbigt att se datan med en vanlig stol. Det vore härligt att se direktsäning på teckenspråk via vanlig tv så kan jag sitta i soffan o koppla av o äter godis :o)

Tack Tommy Fransson och Helena Wästborn som ni har gjort så där det var jätteunderbart.. Vi får se om dom gör det igen på melodifestivalen nu i Maj.. Hoppas det...

Har ni sett via svt.se/play den på teckenspråk??? Vad tycker ni??


Kommentarer
Postat av: Helén

Vackra bilder inne i kyrkan, nu när jag tänkte efter så är jag osäker om jag har besökt stadskyrkan eller inte :-o däremot har jag varit på domkyrkan många gånger. Där är det jättevackert.Åh så du hade inte bärbar datorn för då skulle du kunna ha den i vardagsrummet så du får ligga på soffan och ha det skönt? Det fungerade utmärkt att titta på tolkarna via bärbar datorn och på TV. Vet inte om det skulle bli bra med en liten ruta med tolkarna på TV för det kan vara svårt att se när de tecknar med så små bild, hmm.. Vi får se vad som händer i framtiden :)Återstår och se om de kommer att tolka på Eurovision. Skulle va skoj :)Ha en skön söndag!Kraam

2010-03-14 @ 07:32:05
URL: http://norrlanningska.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0